logo

Katalog istraživačkog i inovativnog potencijala
Univerziteta u Novom Sadu

Kancelarija za poslovnu podršku Univerziteta u Novom Sadu

CTC tempus
Serbian English

Finale lokalnog takmičenja 2017

Takmičenje za najbolju studentsku ideju pokrenuto je u okviru IF4TM projekta kojim koordinira Univerzitet u Kragujevcu, i sprovodi se u partnerstvu sa još 17 partnera iz 6 zemalja, a koji finansira Evropska Unija u okviru Erazmus

У оквиру такмичења за најбољу студентску идеју на Универзитету у Новом Саду, за 2017. годину, било је пријављено 38 идеја, путем софтверске апликације – INNO платформе. Пријављени студентски тимови су прошли кроз читав сет тренинга за писање Бизнис плана по CANVAS моделу/методи. Свака идеја је била евалуирана од стране 3 експерта из области идеје и од 38 идеја селектовано је 10 за локално финално такмичење на Универзитету у Новом Саду.Ових 10 идеја односно тимова су следећи: (1) Body Fit Monitor - M^3, (2) Desing your life - Urbani Nomadi, (3) Kasako - Pola mrmota, (4) Muzicka kutija - BoxIdea, (5) Realize -MTM, (6) ReserveIT - TeamVALID, (7) Smart Tshirt - DBI Invest, (8) Trgomanija - Hello World, (9) Tour de Slavs –Hej Sloveni i (10) Uredjaj za sprecavanje kradje bicikala-no_name.

На дану финала последња два тима су одустала од наступа. Финале је одржано 30.06.2017. у амфитеатру Централне зграде Универзитета у Новом Саду. Након презентација идеја сваког тима у трајању од 7 минута, следила су питања чланова жирија овог Такмичења у трајању од 3 минута. Према одлуци жирија и оцени пословних планова следећи тимови су заузели прва три места и били су награђени средствима које је обезбедио Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност:

(1) Тим DBI Invest (Smart Tshirt) – 100.000,00 динара;

(2) Тим M^3 (Body Fit Monitor) – 70.000,00 динара;

(3) Тим BoxIdea (Muzicka kutija) – 50.000,00 динара.

Прва два тима представљаће Универзитет у Новом Саду на националном финалу које ће бити одржано у септембру 2017 у Привредној комори Србије Поред новчаних награда од стране Секретаријата, три првопласирана тима су добили и робне награде од стране спонзора овог Такмичења компанија: Ibis Instruments из Београда, RT-RK из Новог Сада и CAM Engineering из Новог Сада.

 

M^3 тим

Urbani Nomadi тим

Pola Mrmota тим

BoxIdea тим

MTM тим

TeamValid тим

DBI Invest тим

Hello World тим

 

 

Присутни на овом финалу

III награда

II награда

награда